main logo
604

Dodon, Filip și Candu au primit coroane de flori. Reacție

Un grup de protestatari a dus câte o coroană de flori primelor 3 oameni în stat, Andrian Candu, Igor Dodon și Pavel Filip, în semn de protest față de modul în care se deplasează coloanele oficiale.

Dodon, Filip și Candu au primit coroane de flori. Reacție

„Le-am dus coroane de flori lui Dodon, Candu și Filip și le-am cerut sa-și țină „cortegiile” pe o singură bandă (nu pe una jumate) atunci când circulă pe drumurile publice cu doar două benzi. Mesajul nostru: „Nu transformați cortegiile oficiale în cortegii funerare!”. La Parlament a primit petiția Valeriu Ghilețchi. Coroana cu flori am depus-o la intrarea în Parlament. La reședința președintelui a ieșit consilierul lui Dodon, Maxim Lebedinschi (și i-am înmânat petiția) de la care am aflat ca pe 22 septembrie, seara, nu Dodon era în mașina din convoiul în care era sa intru eu (deci, era ori Candu, ori Filip - așa reiese din ceea ce ne-a zis dl Ghilețchi - ca doar ei trei au parte de asa ritual). Lebedinschi a refuzat să ia coroana, așa că am depus-o la monumentul lui Ștefan cel Mare. La Guvern a primit petiția o doamnă, iar coroana a pus-o Antoniţa Fonari pe lădița cu petiții...

Acum urmează să vedem dacă grăuntele de rațiune va încolți în mintea vreo unui demnitar... Vrem o schimbare de atitudine din partea celor care se cred tare „scumpi” de umblă cu girofarele după ei...”, a scris jurnalistul Vitalie Călugăreanu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avenit cu o reacție la acțiunile grupului de protestatari Candu spune că securitatea rutieră este subiectul care mereu a fost în vizorul lui. „Am promovat norme care descurajează viteza excesivă și circulația neregulamentară pe drumurile noastre. Când s-a întâmplat să încalc - am plătit amenda și am recunoscut public greșeala. Am inițiat și am susținut campanii care explică nevoia transportării copiilor în scaune auto și traversarea în locurile autorizate. Am pledat și voi continua să insist ca toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație. Cred că cei din Coalitia voluntariat au greșit destinatarul petiției”, a conchis președintele Parlamentului.

Vitalie Călugăreanu / Sursa:Captură

Vitalie Călugăreanu / Sursa:Vitalie Călugăreanu

Amintim că pe data de 9 septembrie, coloana prezidențială a lui Igor Dodon a fost implicată într-un accident rutier. Serviciul Pază și Protecție de Stat a explicat anterior că mașinile oficiale merg cu viteză excesivă pentru a evita pericolul ca persoana oficială să fie împușcată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării