966
4
Dodon explică de ce alegerile prezidențiale sunt propuse pe 1 noiembrie
966
4

Președintele țării susține că pandemia de COVID-19 l-a determinat să aleagă data de 1 noiembrie pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Foto: știri.md

În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, Igor Dodon a explicat că data de 1 noiembrie este cea mai binevenită pentru a nu „avea probleme legate de pandemie”, transmite Știri.md.

„De ce am propus 1 noiembrie? Pentru că există riscul ca în toamnă să avem al doilea val de pandemie. De aceea, ca să nu suprapunem, să nu avem probleme legate de pandemia de coronavirus, am hotărât să fie data cea mai apropiată.

De ce nu în octombrie? Cineva m-a criticat că ar fi trebuit să facem pe 24 sau 25 octombrie, dar în cazul acesta campania electorală ar începe în luna august, dar eu cred că mai bine să înceapă perioada electorală la 1 septembrie, sunt 60 de zile până la 1 noiembrie”, a explicat șeful statului.

În cele din urmă, Dodon s-a arătat încrezut că condițiile sanitare din acea perioadă vor permite desfășurarea scrutinului.

„Consider că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc în anul acesta și nu trebuie transferate pentru anul următor”, a mai adăugat șeful statului.

Citește și: Dodon: 3 scenarii de evoluție a situației politice din R. Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter