main logo
1034

Dodon: Există riscuri mai mari decât eventualele provocări din partea PDM

Șeful statului, Igor Dodon, spune că în prezent există o presiune mare asupra majorității nou-formate.

Dodon: Există riscuri mai mari decât eventuale provocări de la PDMFoto: captură video

Dodon nu exclude probabilitățile unor provocări venite din partea opoziției, dar este precaut și în privința rezistenței coaliției cu Blocul ACUM, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Declarații în acest sens au fost făcute la o emisiune TV.

„Există probabilitatea unor provocări de la PDM, le vom da peste mâini dacă ceva. Dar al doilea risc mare e cât se vor ține împreună PSRM și ACUM. 

Presiunea e mare, se aruncă multe bombe ca să divizeze majoritatea asta și așa fragilă și temporară. Îmi scrie lumea că am cedat guvernarea celor de dreapta. Lume, dacă aveți încredere în mine, aveți răbdare. Asta poate dura și câteva luni, un an”, a spus Președintele.

Dodon ia în calcul și apariția unor potențiale conflicte între coliderii Blocului ACUM:

„Dacă vor înțelege că nu mai pot lucra împreună, i-am spus Maiei și lui Andrei că în caz de ceva PSRM nu va lua democrați. În așa situații, facem anticipate, nu turism politic. 

Dacă acest Guvern va face treabă bună, peste patru ani nu va mai trebui să se repete situația asta și eu tare sper în asta”.

Mai mult, șeful statului își dorește să mențină comunicarea permanentă cu partenerii de coaliție.

„Dacă ne vom certa între noi, va câștiga al treilea. Să ne ajungă minte să nu cădem în capcană. Ne-am înțeles că ne vom întâlni în 4, cu Maia, Zinaida și Andrei, cel puțin o dată în săptămână. Săptămâna trecută ne vedeam de 3 ori pe zi. Altfel, vom fi aruncați prin unghere”, a conchis Dodon.

Socialiștii, care dețin cele mai multe mandate în Parlament, au făcut coaliție cu Blocul ACUM pentru a trece Partidul Democrat în opoziție. Astfel, cu votul a 61 de deputați a fost ales un nou Cabinet de miniștri și o nouă conducere a Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării