main logo
696

Dodon: E nevoie de un acord PSRM-ACUM. PDM vrea dezbinare

Preşedintele Igor Dodon consideră că "Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM ar trebui să semneze un acord şi să-şi asume angajamente faţă de societate".

Dodon: E nevoie de un acord PSRM-ACUM. PDM vrea dezbinare

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat acest lucru miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, transmite Știri.md.

Referindu-se la motivele demisiei întregii conduceri a Partidului Democrat în frunte cu oligarhul Vlad Plahotniuc, el presupune că "democraţii vor încerca să dezbine majoritatea parlamentară formată de Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM".

"Ei vor să demonstreze că Plahotniuc şi anturajul său au plecat din partid. O parte din democraţi ar putea deveni deputaţi "independenţi" şi vor încerca să formeze cu blocul ACUM o coaliţie proeuropeană împotriva socialiştilor. Vor accepta orae cei de dreapta? Sper că nu. Noi (socialiştii) cu siguranţă nu vom merge cu democraţii şi am declarat clar acest lucru", a spus Dodon.

Potrivit lui, PDM încearcă "să-şi reformeze partidul şi, prin intermediul companiilor sale de lobby, să promoveze ideea revenirii PDM la putere". 

Preşedintele a spus că în următoarele 10 zile el va propune forţelor de dreapta să semneze un acord special cu angajamente în faţa societăţii. 

"Trebuie să stabilim un plan concret - ce şi cum vom face. De asemenea, trebuie să ne asumăm angajamentul că nimeni nu va flirta cu Partidul Democrat sau nu va vota în Parlament fără a coordona poziţiile în majoritatea parlamentară. Acesta va fi şi un mesaj foarte bun pentru societate. Oamenii cer acest lucru: să rămânem împreună şi să mergem până la capăt în curăţarea ţării. Oamenilor le-a apărut speranţa, credinţa într-un viitor mai bun. Trebuie să le justificăm aşteptările", a spus Dodon.

El a subliniat că până în prezent între partidele din majoritatea parlamentară nu sunt nici un fel de divergenţe. 

"Ne întâlnim în fiecare luni cu preşedintele Parlamentului, cu prim-ministrul şi cu viceprim-ministrul, discutăm agenda săptămânii. Dacă este nevoie, ne întâlnim mai des. Niciodată nu m-am fi gândit că vom avea o activitate atât de constructivă cu Maia Sandu. Suntem foarte diferiţi, dar facem totul pentru a evita colţurile ascuţite şi pentru a rezolva problemele în interesul ţării", a subliniat Dodon.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării