main logo
1284

Dodon, după perchezițiile la contabila PSRM: Opoziția este supusă abuzului

Fostul șef de stat, Igor Dodon, vine cu o reacție după ce Procuratura Anticorupție a descind cu percheziții la contabila Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Dodon, după perchezițiile la contabila PSRM: Opoziția e supusă abuzuluiFoto: IPN

Pe pagina sa de Facebook, Dodon susține că "Procuratura din nou confirmă că este o filială a partidului PAS. Din nou, de dimineață, sunt supuși abuzului și intimidării oamenii care fac parte din opoziție, de la conducători la membri de rând sau simpli angajați ai organizațiilor", transmite Știri.md.

"Am cunoscut-o pe doamna contabilă a PSRM în perioada când eram în fruntea formațiunii, până în 2016 și în perioada 2020-2021. Pot spune că e o persoană decentă, omenoasă, modestă. Ea și colegii ei tot timpul au respectat legislația și toate normele profesionale. Și nu pot rămâne indiferent față de metodele ghestapoviste ale procurorilor Maiei Sandu.

Rușine, guvernare! Rușine, procuratură „reformată”, că în loc să combateți corupția mare de azi, care sărăcește populația, voi vă luptați cu niște fantome ale trecutului și cu PSRM, care n-a participat nici la furtul miliardului, nici la cedarea aeroportului, nici la alte fărădelegi ale guvernelor unde Maia Sandu era ministru, trecea de la un premier liberal-democrat la altul și vota proiecte care au jefuit țara", a scris fostul președinte.

De asemenea, în reacția publicată pe Facebook, PSRM a menționat că "vom dovedi că acuzația împotriva contabilului formațiunii a fost fabricată și face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului".

Potrivit Procuraturii Anticorupție, contabila este învinuită de complicitate, împreună cu fostul șef de stat și alte persoane, în acceptarea finanțării PSRM din partea grupului criminal condus de Vladimir Plahotniuc, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a PSRM pentru anii 2018-2019, falsificarea documentelor oficiale și spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Știri.md reamintește că Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022 pe patru capete de acuzare, printre care trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilegală.

Ulterior, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării