main logo
380

Dodon: Dialogul cu UE și Acordul de Asociere, extrem de importante

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că aprofundarea dialogului cu Uniunea Europeană şi implementarea Acordului de Asociere cu UE sunt "extrem de importante".

Dodon: Dialogul cu UE și Acordul de Asociere, extrem de importanteFoto: fb.com/IgorDodon

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat vineri, la întrevederea cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care se află într-o vizită la Chişinău, transmite Știri.md

Dodon a scris pe pagina sa de facebook că "în cursul dialogului a fost discutată agenda politică internă şi externă a Republicii Moldova, precum şi întregul spectru al relaţiilor bilaterale cu Uniunea Europeană".

"Am menţionat că în cadrul recentei vizite la Bruxelles am avut un dialog productiv şi consistent cu oficialii europeni subliniind că intensificarea şi aprofundarea dialogului bilateral cu UE, implementarea eficientă a Acordului de Asociere şi restabilirea imaginii Republicii Moldova, sunt extrem de importante pentru actuala conducere a ţării şi pentru cetăţenii ei", a subliniat Dodon.

El a mulţumit politicianului european pentru "susţinerea personală acordată Moldovei în procesul de transfer paşnic al puterii şi depăşirii crizei politice care a avut loc la începutului lunii iunie curent". 

"În context, am subliniat importanţa menţinerii consensului în cadrul coaliţiei de la guvernare şi a dialogului constructiv dintre Preşedinţie, Guvern şi Parlament pentru a depăşi cu succes provocările şi riscurile cu care ne confruntăm", a remarcat Preşedintele.

Potrivit lui, priorităţile actualei guvernări sunt bazate pe "implementarea reformelor asumate, în special, reforma justiţiei şi cea a procuraturii, asigurarea securităţii energetice a ţării, combaterea corupţiei în toate sferele şi la toate nivelurile, promovarea politicilor de stimulare a economiei, organizarea alegerilor locale generale libere şi corecte, consolidarea democraţiei şi statului de drept ş.a.".

"Mi-am exprimat convingerea că poziţia consolidată a Preşedintelui, Parlamentului şi a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă şi externă a ţării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European. De asemenea, am reiterat că promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova şi soluţionarea conflictului transnistrean sunt obiectivele de bază care vor asigura prosperarea ţării noastre", a declarat Dodon.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării