main logo
1337

Dodon, despre sistemul mixt votat de PSRM cu PDM și anulat cu ACUM

Igor Dodon, șeful statului și liderul informal al Partidului Socialiștilor (PSRM), nu vede o problemă în faptul că socialiștii au votat anterior schimbarea sistemului electoral din cel proporțional în cel mixt, iar apoi au votat anularea acestuia alături de deputații din Blocul ACUM.

Dodon, despre sistemul mixt votat de PSRM cu PDM și anulat cu ACUMFoto: Știri.md

Acesta spune că PSRM în continuare crede că sistemul electoral mixt este unul bun, dar afirmă că socialiștii au fost nevoiți să facă anumite concesii la acest subiect, atunci când au stabilit crearea unei majorități parlamentare cu cei din ACUM, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Nu văd nicio problemă. Noi, atunci când am format majoritatea parlamentară au fost unele propuneri și condiții din partea celor de la ACUM. Atunci când creezi o alianță politică, iei în calcul doleanțele și propunerile partenerilor, dar noi suntem în continuare de părere că votul mixt, pe care noi l-am propus încă în 2011 la congresul PSRM, este unul bun pentru Republica Moldova; poate nu în aceste condiții, poate trebuie să eliberăm statul din captivitate definitiv, dar atunci când creezi o majoritate parlamentară, cânt creezi un parteneriat și partenerul insistă pe anumite lucruri, de ce nu? Și noi am insistat pe anumite lucruri, spre exemplu noi am propus întoarcerea competențelor președintelui și ele au fost susținute de cei din blocul ACUM”, le-a răspuns Igor Dodon jurnaliștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării