1760
13
Dodon, despre sistarea livrării de gaz: Ar fi situație de urgență
1760
13

Dodon consideră că odată cu oprirea tranzitului gazului prin Ucraina de către autoritățile ruse, pentru Republica Moldova acest lucru ar fi o situație de urgență.

Dodon: Cum ne-ar putea afecta sistarea livrărilor de gaze în Ucraina. Foto: TASS

De asemenea, este de părere că comisia guvernamentală pentru situații de urgență ar trebui să se întrunească și să analizeze toate scenariile posibile, pentru a pregăti soluţii operaţionale în minimizarea riscurile şi pierderile potenţiale, scrie realitatea.md.

„În cazul în care tranzitul gazului prin Ucraina este oprit, va fi o urgenţă pentru întregul sector energetic al Republicii Moldova. La începutul lui 2009 (în calitate de ministru al Economiei), ne-am confruntat deja cu o astfel de situație. Atunci ne-am mutat rapid la petrol pentru încălzirea Chişinăului şi o serie de oraşe din Moldova. De asemena, am convenit cu partenerii ucraineni să menţină presiunea minimă în conductele de gaze din Moldova. Consider că comisia de urgenţă a guvernului trebuie să se adune şi să exploreze toate scenariile posibile pentru a pregăti soluţii operaţionale pentru a minimiza riscurile şi pierderile potenţiale”,scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește și
article image
Experți: Gazoductul Ungheni-Chișinău e mai mult un gest...
0
162
article image
ONU solicită Ucrainei să aprobe o lege privind...
0
56
article image
Mesajul Rusiei după explozia dintr-un laborator cu virusul...
0
215
article image
DW: Jocurile cu Dodon provoacă rupturi și frustrări în ACUM
0
1017