main logo
1095

Dodon, despre scumpirea gazului: Va genera mecanismul neplăților și datoriilor

Preconizata majorare cu peste 40% a tarifului la gaze pentru consumatorii finali (până la 15,6 lei, inclusiv TVA) "va declanşa şi mai mult mecanismul neplăţilor şi datoriilor.

Dodon, despre scumpirea gazului: Va genera mecanismul neplățilorFoto: știri.md

Acest lucru va distruge practic întreaga industrie prelucrătoare care a mai rămas, fapt ce va conduce la închiderea a zeci de mii de locuri de muncă", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată pe reţelele de socializare de către preşedintele de onoare al PSRM, ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care şi-a exprimat regretul că "cele mai rele prognoze ale noastre devin realitate".

"Este deja clar că, din cauza incompetenţei sale, guvernarea actuală nu se va înţelege cu partenerii din Rusia, mai ales că "partenerii de dezvoltare din Occident", care îşi urmăresc propriile interese în această situaţie, pur şi simplu nu le vor permite să se aşeze la masa de negocieri. În aceste condiţii, există doar două opţiuni: conducerea ţării trebuie - fie să compenseze din contul statului creşterea tarifelor pentru populaţie şi agenţii economici (noi am propus un mecanism real în acest sens), fie să-şi dea demisia şi să ofere altora posibilitatea să soluţioneze această criză", a declarat fostul preşedinte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării