main logo
2198

Dodon, despre recensământ: La mine încă nu au fost sau nu eram acasă

Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că încă nu a fost intervievat în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2024 din anul acesta.

Dodon, despre recensământ: La mine încă nu au fost sau nu eram acasăFoto: IPN

Întrebat dacă a răspuns la întrebări sau a plătit amenda, ex-președintele a menționat următoarele: „La mine nu au fost sau eu nu eram acasă”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Pe 8 aprilie 2024, a luat start Recensământul Populației și Locuințelor 2024. Acesta se va desfășura până pe 7 iulie, iar cetățenii vor fi obligați să răspundă la întrebările recenzorilor. Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete/eronate se sancționează cu amenzi de până la 2.500 de lei, a anunțat Biroul Național de Statistică. Unele dintre întrebările din Recensământ, însă, ar putea provoca anumite confuzii. Spre exemplu, întrebarea „care este numărul de copii născuți-vii la data de 8 aprilie 2024?”

Mai multe întrebări din cadrul chestionarului prezentat cetățenilor în cadrul recensământului populației și locuințelor, au provocat nedumerire și indignare în rândurile internauților, dar și critici din partea unor politicieni. În context, fostul premier, Ion Chicu, a sugerat „mai marilor pe Recensământ să vină urgent cu explicații, privind sensul și relevanța unor întrebări incluse în chestionar”.

Toate chestionarele de recensământ le puteți vedea aici.

Mai multe informații despre recensământ puteți consulta pe pagina Biroului Național de Statistică.

Recensământul populației și locuințelor din 2024 va dura trei luni. 

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, se arată indignat pe zarva făcută pe rețelele de socializare de către moldoveni privind întrebările de la Recensământ. „Avem mai mulți exerți, peste noapte. Întrebările au fost bine formulate, ca să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri informațiile care sunt necesare”, a spus oficialul.

Din 8 aprilie, în Republica Moldova are loc procesul de chestionare a populației și al locuințelor, în cadrul Recensământului 2024. În acest context, la numărul unic de urgență 112 au fost raportate solicitări referitoare la identitatea recenzorilor, refuzul cetățenilor de a participa la recensământ, reacția neadecvată și comportamentul agresiv din partea respondenților, se arată într-un comunicat de presă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării