main logo
793

Dodon, despre presupusa implicare a Președinției la expulzarea celor 7 turci

Invitat la o emisiune televizată a canalului RTR Moldova, Igor Dodon a explicat că expulzarea celor șapte cetățeni de origine turcă a liceului Orizont nu are nici o legătură cu relația dintre el și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Dodon, despre presupusa implicare a Președinției la expulzarea turcilor

Totul, după ce au apărut speculații la adresa sa potrivit cărora acesta ar fi implicat în acțiunea de expulzare a celor șapte profesori. Mai mult, Dodon declară că cel mai probabil totul este „o provocare la adresa sa”, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Niciodată Erdoğan nu m-a rugat nimic în ceea ce privește profesorii de la Orizont. Informațiile de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate) pe care le-am primit sunt informații generale, nimic concret. De ce s-a făcut asta la început de Septembrie?  Chiar dacă voiau sa facă asta puteau să o facă în vacanța de vara sau după ce vine Erdoğan . Probabil e o provocare la adresa mea”, spune Igor Dodon referindu-se la expulzările celor șapte cetățeni turci.

„Una din promisiunile mele a fost că voi construi Președenția. Domnul Erdoğan a spus că poate să ne ajute. La întâlnirile cu el nu a spus niciodată nimic despre expulzarea unor cetățeni turci. De aceea în acest caz Președinția nu a fost implicată”, a mai declarat Dodon anterior negând orice tangență cu expulzarea cetățenilor de origine turcă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării