main logo
1257

Dodon, despre moțiune: O aventură a fostelor partide din Blocul ACUM

Preşedintele Igor Dodon consideră că iniţiativa opoziţie privind demiterea Guvernului nu are nimic comun cu interesele cetăţenilor.

Dodon, despre moțiune: O aventură a fostelor partide din Blocul ACUMFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat într-un comentariu pentru radio Sputnik, transmite Știri.md. 

"Guvernul condus de Ion Chicu face faţă situaţiei în condiţii dificile provocate de pandemie. Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul nu are nimic în comun cu interesele cetăţenilor, care aşteaptă din partea deputaţilor tuturor partidelor să fie mai aproape de popor şi să rezolve problemele cu care se confruntă oamenii din cauza pandemiei, secetei şi crizei economice, nu să se ocupe de reglări de conturi politice în organul legislativ", a menţionat Dodon.

El condamnă tentativa partidelor de opoziţie a demite Guvernul într-un moment atât de dificil.

"Tentativele de a demite Guvernul, după ce acesta a adoptat zilele trecute nişte decizii importante pentru pensionari, pentru lucrători medicali, agricultori, funcţionari de stat, când a fost lansat procesul de întoarcere a aeroportului în proprietatea statului, şi au fost obţinute nişte rezultate reale în investigarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de furtul miliardului, arată mai mult fie ca o aventură a partidelor din fostul bloc ACUM, fie ca o înţelegere cu forţele oligarhice, care vor să-şi restabilească controlul asupra instituţiilor de stat", consideră Preşedintele.

De asemenea, Dodon a menţionat că, indiferent de ce se va întâmpla în Parlament săptămâna viitoare, preşedintele va face tot ce îi stă în puteri pentru ca cetăţenii "să nu aibă de suferit".

"Nu vom permite forţelor oligarhice să captureze din nou statul", a declarat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării