main logo
1800

Dodon, despre gazul din Ucraina: Este probabilitatea să nu-l mai vedem

Fostul șef de stat, Igor Dodon, consideră că cetățenii RM nu vor vedea gazul care a fost stocat pentru păstrare în Ucraina. În opinia sa, „acolo a existat, totuși, o schemă”.

Dodon, despre gazul din Ucraina: Este probabilitatea să nu-l mai vedemFoto: știri.md

„După schimbarea puterii în Moldova, vom vedea numeroase dosare penale în acest sens. Și ei înțeleg acest lucru, dar nu își fac griji pentru asta, pentru că știu că vor fugi din țară”, a spus Dodon, la TEMA de la Primul în Moldova, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Există o mare probabilitate, să nu mai vedem gazul, care a fost stocat pentru păstrare în Ucraina. Se creează impresia că acolo a existat, totuși, o schemă. Nu aveam suficient gaz, dar în mod intenționat lăsam o parte în Ucraina, deși achitam pentru asta. 

După schimbarea puterii în Moldova, vom vedea numeroase dosare penale în acest sens. Și ei înțeleg acest lucru, dar nu își fac griji pentru asta, pentru că știu că vor fugi din țară.

Dar la ce se gândesc cei, care execută indicații și scheme ilegale, pentru care mai târziu va trebui să răspundă? Spânu nu va fi aici, el va fi acolo unde sunt offshore-urile lui. Dar restul vor rămâne.

Mai bine demisionați, sau luați concediu din cont propriu pentru câteva luni, decât să faceți ilegalități la indicație. Aceasta se referă procurorilor, judecătorilor și tuturor celorlalți”, a spus Dodon.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ministerului rus al Energiei să afle de ce Moldova stochează gazele în Ucraina. „Nu este, în general, clar de ce îl păstrează în Ucraina. Am să cer ministerului să examineze subiectul”, a spus Putin. 

Moldova deja are peste 200 milioane m3 de gaz în depozite.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării