main logo
832

Dodon, despre demisia judecătorilor CC: A fost o decizie mult așteptată

Igor Dodon a venit cu o reacție după ce magistrații de la Curtea Constituțională și-au anunțat demisia in corpore.

Dodon, despre demisia judecătorilor CC: Decizie mult așteptatăFoto: Știri.md

Președintele țării salută decizia luată de judecători și crede că noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, transmite Știri.md

"Salut decizia judicioasă, deși întârziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național.

Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți.

Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că, acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rînd, cel al obiectivității.

Exprim încrederea în faptul că, noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremaţia Constituţiei, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise", a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Știri.md amintește că acum câteva clipe magistrații Curții Constituționale și-au anunțat demisia, in corpore. Anunțul a fost postat pe site-ul Curții Constituționale, după ce câteva zile în urmă a demisionat președintele CC, Mihai Poalelungi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării