main logo
6007

Dodon, despre criticile lui Șarov: Dacă aș dori, mâine ar fi demis

Președintele Igor Dodon l-a îndemnat pe șeful de la Educație, Igor Șarov, să se documenteze. Declarația vine după ce ministrul l-a criticat pe șeful statului, fiindcă nu a purtat masca de protecție și nici nu a respectat distanța socială într-o vizită la o școală din nordul țării.

Dodon, despre criticile lui Șarov: Dacă aș dori, mâine ar fi demisColaj: știri.md

„Dacă aș dori, mâine ar fi demis”, a adăugat Dodon, precizând însă că trebuie menținută coaliția PSRM-PDM, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, o să luăm alte decizii politice, ca să se învețe să se documenteze. Președintele a intrat cu mască în școală, a scos masca, a spus vreo trei cuvinte și și-a pus masca. Am un respect față de cei care vorbesc, scot masca și vorbesc un minut, cât mă salut, și o pun la loc”, a declarat Igor Dodon la televiziunea Prime.

Întrebat dacă „deciziile politice” înseamnă o eventuală demitere, președintele a spus: „Dacă aș dori, mâine ar fi demis. Suntem în coaliție, care trebuie menținută. Răbdăm puțin, totul vine la timpul său”.

„Avem un acord de coaliție, care presupune o anumită colaborare. Imaginați-vă că încep deputații PSRM să ia fiecare ministru PD și să-i eticheteze public. La ce va duce chestia asta? La nimic bun. Dacă ești în parteneriat, convii în privința unei agende. Dacă lansezi săgeți împotriva unui partener, apar semne de întrebare. Înțeleg că la ei pe intern nu e simplu, că cineva din cei patru despre care spunea Diacov încearcă să-l controleze pe Șarov. Noi nu vrem să aruncăm țara în haos”, a adăugat Dodon.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat nerespectarea măsurilor epidemiologice de către „unii reprezentanți ai puterii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării