main logo
497

Dodon, despre circulația în regiunea transnistreană: Problema e scoasă

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile de la Chișinău nu au intenționat să blocheze trecerea frontierei moldo-ucrainene de către automobilele înmatriculate în stânga Nistrului.

Dodon, despre circulația în regiunea transnistreană: Problema e scoasăColaj: știri.md

În opinia sa, nu trebuie să existe blocaje nici din partea autorităților de la Tiraspol, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Igor Dodon a declarat pentru presă că, în momentul în care Tiraspolul a anunțat că va sista din 24 ianuarie tranzitul automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, l-a contactat pe liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. 

„Am explicat faptul că nu este vorba despre un blocaj din partea autorităților de la Chișinău. Și nu ar fi cazul nici din partea Tiraspolului”, a declarat Igor Dodon. 

Șeful statului a mai spus că s-a convenit să se discute la nivel de executiv și că „în mare parte problema este scoasă și subiectul este epuizat”.

În regiunea transnistreană sunt înmatriculate peste o sută de mii de automobile. Câteva mii au obținut deja plăcuțe de înmatriculare neutre, iar „procesul decurge activ”. Și aceasta „este un rezultat foarte bun obținut în cadrul formatului 5+2”, a remarcat președintele.

Acum o săptămână, Biroul pentru reintegrare a anunțat că „regimul de testare la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului a fost suspendat”. Potrivit Biroului, datele colectate de către organele de resort pe parcursul ultimelor zece zile vor fi analizate „sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe neutre din partea locuitorilor regiunii transnistrene”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării