main logo
1568

Dodon, despre cartea lui Țîrdea: Parcă i-o fript pe toți

Societatea civilă, reprezentată de către Platforma Națională a Societății Civile din Parteneriatul Estic, precum și alte organizații, și-a manifestat îngrijorarea față de atacurile deputatului Bogdan Țîrdea.

Dodon, despre cartea lui Țîrdea: Parcă i-o fript pe toți

„Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a declanșat la 21 octombrie 2020 cel mai dur, complex și asumat atac frontal lansat de un politician moldovean la adresa Constituției Republicii Moldova, la adresa drepturilor și a libertăților fundamentale ale cetățenilor țării și la adresa modernizării statului nostru după modelul european.

Acest atac constă în discreditarea, pe bază de falsuri și acuzații defăimătoare, a societății civile în ansamblul ei, dintre care ținta predilectă au fost organizațiile care lucrează cu precădere în domeniul apărării drepturilor omului, al reformei justiției, al combaterii corupției, al libertății presei, al reformelor pro-europene, al reformelor în domeniul social și medical”, scrie în mesajul de alertă publică al societății civile, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Președintele țării, Igor Dodon, care candidează independent, dar fiind susținut de PSRM, pentru un nou mandat de șef al statului, a dat de înțeles că-i ține parte deputatului socialist, Bogdan Țîrdea.

„Iaca domnul Țîrdea a făcut o analiză foarte bună. Parcă i-o fript pe toți”, a punctat acesta, tot vineri, în vlogul său „Igor Dodon răspunde”.

Amintim că, recent, conferința de presă a deputatului PSRM Bogdan Țîrdea, în care și-a prezentat cartea despre „societatea civilă, ONG-urile, rețelele Soros și modul în care au preluat controlul asupra țării” a trezit nu doar reacția persoanelor vizate direct, dar și cea a șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în contextul în care Uniunea Europeană reprezintă un donator important pentru Republica Moldova. Cartea ar costa 300 de lei.

Știri.md amintește că deputatul Partidului Socialiștilor Bogdan Țîrdea a lansat o carte, intitulată: „Societatea civilă în Republica Moldova: Sponsori. ONGcrație. Războaie culturale”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării