main logo
685

Dodon, despre Arena Chișinău: Am mult semne de întrebare

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, are multe întrebări referitor la construcţia complexului multifuncţional "Arena Chişinău".

Dodon, despre Arena Chișinău: Am mult semne de întrebarePreşedintele Moldovei, Igor Dodon.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat joi, răspunzând la întrebările jurnaliştilor în cadrul vizitei la Institutul "Porumbeni".

El a confirmat că a promulgat legea adoptată de Parlament privind alocarea terenurilor pentru construirea arenei şi schimbarea destinaţiei terenurilor agricole.

"Am promulgat legea, pentru că nu există o încălcare formală în adoptarea acestei legi. Dar am foarte multe întrebări la proiectul în sine. Dacă terenul va fi oferit unui partener care va construi complexul, atunci de ce statul alocă încă 200 de milioane de lei pentru acest lucru? Ce fel de parteneriat este acesta? Cine este investitorul şi cum a fost selectat? Sunt întrebări", a subliniat Dodon.

În opinia sa, în ţară este nevoie de un astfel de complex cultural şi sportiv, dar totul trebuie să fie transparent. Preşedintele a spus că a discutat chestiunea privind construirea unei astfel de arene în anul trecut, în timpul vizitei în Emiratele Arabe Unite.

"A fost un investitor care era dispus să investească în aceasta 20 mil. euro, fără a pretinde la terenuri sau la altceva. Dar iată că Partidul Democrat a venit cu propunerea sa, care nu prea este clară", a spus Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, Parlamentul a decis să aloce pentru construirea arenei 69 de hectare de teren, situat între Chişinău şi comuna Stăuceni. Ulterior, Guvernul a decis că numai 10 hectare vor fi folosite pentru arenă, iar restul de 59 de hectare vor fi acordate investitorului pentru "dezvoltarea infrastructurii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării