main logo
385

Dodon despre anularea zilei tăcerii: Va proteja candidații

Igor Dodon a promulgat amendamentele la Codul electoral care se referă la „ziua tăcerii" pentru a proteja candidaţii neconvenabili Partidului Democrat la funcţia de deputat din circumscripţiile uninominale de posibilele provocări în vederea eliminării lor din cursa electorală.

Dodon despre anularea zilei tăcerii: Va proteja candidații

În cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova, el şi-a argumentat poziţia prin faptul că în orice moment, în ziua alegerilor, cineva ar putea îndemna intenţionat pe reţelele sociale să voteze pentru un candidat sau altul, să zicem, al Partidului Socialiştilor (PSRM), fapt ce ar servi drept motiv pentru eliminarea lui din alegeri, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

„În circumscripţia uninominală din Briceni va candida preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, care îl va învinge cu siguranţă pe candidatul PDM. Şi dacă cineva din ziua alegerilor ar îndemna să coteze pentru Greceanii, ea ar putea fi scoasă din alegeri pentru agitaţie în ziua alegerilor", a explicat Preşedintele, reamintind argumentele în baza cărora autorităţile nu au validat rezultatele alegerilor primarului de Chişinău în vara anului 2018.

La întrebarea cu ce bagaj Moldova intră în anul 2019, Preşedintele a răspuns: „Cu mari riscuri".

„Nu văd în bugetul de stat pentru anul 2019 suficiente resurse pentru a acoperi financiar toate programele sociale care au fost adoptate în 2018. Dar cele mai mari riscuri sunt legate de alegeri. Anul viitor am putea desfăşura alegeri de patru ori: în parlament - pe 24 februarie 2019, alegerile başcanului Autonomiei Găgăuze - în luna mai, alegerile generale locale - în iunie-iulie şi, eventual, alegeri parlamentare anticipate Parlamentul în a doua jumătate a anului 2019", a declarat Preşedintele.

Potrivit lui, Partidul Socialiştilor examinează pentru următoarele alegeri parlamentare două scenarii cele mai probabile: câştigarea alegerilor, când PSRM obţine peste 50% din mandate în noul Parlament şi formează Guvernul, şi alegerile anticipate în a doua jumătate a anului 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării