14 februarie, 21:41
960
3
Dodon, despre ambasadorii R. Moldova: Ei stau și nu fac nicio pleașă
14 februarie, 21:41
960
3

Consideră că dacă statul i-a spus să meargă și să stea acolo 4 ani, ei stau și nu fac „nicio pleașă”. Este opinia șefului statului, Igor Dodon cu referire la ambasadorii R. Moldova.

Foto: știri.md

Dodon a criticat activaitatea lor într-o ediție a vloggului „Președintele răspunde” și a accentuat că dacă nu vor corespunde anumitor indicatori -„afară!”. Președintele a adresat un mesaj și ambasadorilor străini, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Ambasadorii nu-s duși acolo la odihnă. Mulți dintre ei se simt acolo ca la pensie, ca la sanatoriu. S-au dus, dimineața - ceai, cafea. Toată ziua umblă prin excursii. Consideră că dacă statul i-a spus să meargă și să stea acolo 4 ani, ei stau și nu fac „nicio pleașă”.

Când te uiți la relațiile cu țara respectivă: comerțul este în scădere, dar ei „stau și umniciaiut” pe Facebook”, a spus Dodon.

În opinia sa, pentru a eficientiza lucrul ambasadorilor, trebuie stabiliți anumiți indicatori. „De expemplu: în 6 luni, câte investiții ai adus în R. Moldova? Câte evenimente de promovarea a imaginii sunt? Care e comerțul?

Nu este rezultat? Afară!”, a criticat președintele.

Ce le spune Dodon ambasadorilor țărilor UE, acreditați în R. Moldova?

Mesajul președintelui nu a ocolit nici ambasodorii țărilor membre UE. „Noi vedem că unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu Bruxelles. 

Dezinformează capitalele europene. Ei se cunosc- cel puține 3-4 ambasadori. Merg pe la instituții. Blochează proiectele deja lansate. Spun că nu trebuie de dat bani la guvernul acesta”, a accentuat Dodon.

Șefiul statului le-a recomandat ambasadorilor străini ca „dacă sunt îndrăgostiți de vreun partid politic, să primească cetățenia R. Moldova”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter