main logo
7859

Dodon, de la Moscova: Vom avea vaccinul Sputnik V și vom exporta marfă

După ce a plecat într-o vizită de două zile la Moscova, Igor Dodon anunță deja care sunt rezultatele întrevederii din prima zi.

Dodon, de la Moscova: Vom avea vaccinul Sputnik V și vom exporta marfă

Astfel, în cadrul emisiunii sale "Preşedintele Igor Dodon răspunde", care a fost filmată în Federația Rusă, liderul PSRM anunță că a discutat despre livrarea vaccinului rusesc Sputnik V în Moldova, transmite Știri.md.

"Sunt în vizită la Moscova pentru două zile, joi și vineri. Avem planificate mai multe întrevederi. Deja am avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, unde am abordat mai multe subiecte. Cea mai mare reușită este că Federația Rusă a confirmat livrarea în calitate de ajutor umanitar a vaccinului Sputnik V. Este vorba despre 180.000 de doze, dintre care 60.000 de doze pentru partea stângă a Nistrului. Livrarea va începe în a doua jumătate a săptămânii viitoare.

Știu că cu toții așteptați vaccinul Sputnik V, așa cum v-am promis, vaccinul va veni. Decizia a fost luată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la solicitările inclusiv ale mele, dar și la solicitarea în scris a doamnei Greceanîi, care a transmis-o în luna februarie", a menționat Dodon.

De asemenea, fostul președinte al R. Moldova a spus că a discutat cu partea rusă procesul de achiziționare a vaccinului.

"Cunoașteți că Guvernul a lansat o procedură de cumpărare din contul statului și noi, partea moldovenească, am spus că suntem gata să cumpărăm cel puțin 500.000 de doze ale vaccinului Sputnik V. Eu cred că ele pot veni la început de mai-iunie. Eu cred că în 2-3 luni o să fie suficient vaccin rusesc în Moldova, pentru ca cetățenii care au dreptul să se vaccineze din contul statului, să facă acest lucru", a precizat liderul PSRM.

Totodată, un alt subiect abordat de Dodon la Moscova este prelungirea livrării mărfii moldovenești pe piața rusă fără taxe vamale.

"Am discutat și despre prelungirea livrării mărfii moldovenești pe piața rusă fără taxe vamale. Cunoașteți că pe 31 martie a expirat termenul acestor facilități, care eu le-am obținut în urma discuțiilor cu Vladimir Putin 2 ani în urmă. Cu regret, actualul președinte nu face nimic ca să fie prelungite aceste facilități. E vorba de livrare fără taxe vamale a fructelor, în special merele, a vinului, a conservelor, a mai multor categorii de mărfuri de bază, care noi le exportăm. O decizie finală în acest sens sper să fie luată în timpul apropiat", a conchis Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării