main logo
6789

Dodon: Dacă situația se va agrava, alegerile trebuie amânate

Președintele Igor Dodon a spus că ar vrea ca alegerile prezidențiale să fie organizate în această toamnă, dar dacă situația se va agrava alegerile trebuie amânate pentru anul viitor.

Dodon: Dacă situația se va agrava, alegerile trebuie amânateFoto: știri.md

„Eu vreau ca alegerile să aibă loc în toamnă, așa cum e planificat pe 1 noiembrie, dar evident, dacă noi o să avem situația epidemiologică care nu ne va permite, atunci trebuie să ne convocăm toți împreună în Parlament, să luăm o decizie de compromis, să aprobăm decizia de stare excepțională, care presupune ca alegerile se amână”, a declarat șeful statului, răspunzând la întrebările presei într-o nouă ediție a emisiunii „Președintele răspunde”, filmată astăzi, 24 iulie, la Reședința de la Condrița, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Cât privește condițiile în care se vor desfășura alegerile, Igor Dodon a spus că este așteptat avizul Comisiei de la Veneția solicitat pentru proiectul de modificare a Codului Electoral (votat în primă lectură) și dacă acest aviz va fi pozitiv, legea va putea fi votată în lectură finala, până în septembrie, și alegerile vor avea loc în condiții noi.

Dacă nu se va întâmpla acest lucru, se vor aplica regulile anterioare.

Legat de diasporă, Chișinăul va fi gata să deschidă nu mai puține secții de votare decât la alegerile anterioare.

Dar președintele nu exclude că unele țări, dacă va fi stare de urgență, nu vor accepta să fie deschise secții de votare.

„Dar noi vom deschide atâta cât va fi nevoie”, a adăugat Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării