main logo
517

Dodon dă asigurări că nu se implică în activitatea procurorului general

Președintele Igor Dodon dă asigurări că nu se implică în justiție și în activitatea procurorului general.

Dodon dă asigurări că nu se implică în activitatea procurorului general

Șeful statului le-a sugerat celor care acuză subordonarea justiției să-și aducă aminte ce se întâmpla acum un an, când la putere era fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Să vă amintesc ce era anul trecut. Până în iunie anul trecut, toți judecătorii nu luau nicio decizie până venea de la oficiu, de pe Armeană, de la PD, cum trebuie să ia decizii.

S-a ajuns că și divorțurile, cui să dea mașina sau casa, luau deciza la PD. Judecătorii asta știu. Da, țineți minte ce era cu Procuratura până anul trecut?

Câți dintre oamenii de afaceri se temeau să vorbească la telefon?”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Potrivit șefului statului, oamenii de afaceri erau deposedați abuziv de business și li se fabricau dosare penale.

„Noi, în ultimele 6-7 luni, de când e noul procuror general (Alexandr Stoianoglo a devenit procuror general la sfârșitul lunii noiembrie, n.r.), nu avem niciun caz prin care s-au mers pe la oameni de afaceri să le ia businessul”, a mai spus Igor Dodon.

Cât privește dosarul și posibilitatea de extrădare a fostului lider PDM, Igor Dodon, este de părere că Procuratura este activă și a lansat mai multe acțiuni în acest sens.

„Pentru noi este un obiectiv foarte clar, ca cei care au fugit din țară să fie aduși și să răspundă în fața legii aici. Gata. Nu show-uri. Nu scrisori în fiecare zi și declarația procurorilor și a politicienilor.

Eu știu că procurorul general în această direcție muncește și eu cred că va atinge scopul care și l-a pus și care este în interes național”, a remarcat președintele.

Șeful statului a comentat și declarația avocatului lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rodac, care a spus că dosarul în care este vizat clientul său este „politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului”.

Igor Dodon spune că, în acest caz nu poate fi vorba de un dosar politic.

„Este vorba de una din cele mai mari tragedii din istoria Republicii Moldova, furtul miliardului, care trebuie de dus până la sfârșitul logic: de demonstrat implicarea tuturor și de tras la răspundere, fără politică, fără nimic. Și eu cred că acest lucru se va întâmpla”, a mai spus Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării