main logo
14966

Dodon critică unele ministere și anunță pericolul uriaș pentru Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a susținut luni, 16 septembrie, un discurs în plenul Parlamentului în care s-a arătat nemulțumit de activitatea unor ministere și a propus majorității parlamentare și Guvernului să lucreze împreună la o redefinire a agendei de priorități, pornind de la agenda socială a cetățenilor.

Dodon anunță pericolul uriaș pentru țară și critică unele ministereFoto: Știri.md

Potrivit șefului statului, Republica Moldova trece în această perioadă printr-un proces complex de resetare, iar guvernarea trebuie să se preocupe de interesul tuturor cetățenilor, de reformarea și modernizarea instituțiilor statului, dar și de multe alte acțiuni care țin de restabilirea dreptății și echitații în societate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres. 

„Nu sunt mulțumit de modul în care funcționează unele ministere, de lipsa unor politici coerente pe domeniile social și economic, de amânarea sau stoparea unor proiecte. Cred că trebuie să se guverneze în baza unei liste de priorități mai consistentă și mai apropiată de așteptările imediate ale oamenilor. Trebuie de ieșit din euforia primei perioade și de revenit cu picioarele pe pământ, la realitățile pe care le avem. Și trebuie să încetăm să facem mereu trimitere la problemele care vin din trecut”, a declarat Igor Dodon.

Președintele țării a precizat că este dispus „să accepte în orice moment schimbările necesare în structura și componența actuală a Guvernului pentru a spori eficiența acestuia”.

Șeful statului a prezentat și câteva priorități unde majoritatea parlamentară și Guvernul trebuie să demonstreze rapid eficiență. Printre acestea se numără îmbunătățirea nivelului de trai, prin creșterea salariilor și a pensiilor, crearea noilor locuri de muncă, asigurarea dezvoltării economice, combaterea corupției. Igor Dodon a mai optat pentru elaborarea unui proiect național de construcție a drumurilor care sa fie bazat pe o distribuire corectă și eficientă a resurselor.

Potrivit lui Dodon, toate aceste direcții prioritare vor contribui și la combaterea „celei mai mari tragedii naționale pe care o traversează țara noastră - dezastrul demografic în care ne aflăm de mai mulți ani”. 

„Exodul masiv al moldovenilor este un pericol uriaș pentru însăși existența noastră ca stat, e un pericol pe care, în calitate de Președinte al Republicii Moldova, îl declar ca fiind una dintre principalele amenințări la adresa țării noastre”, a precizat Dodon.

Dodon a avut un mesaj special pentru deputații din opoziție, pe care i-a invitat „să participe activ la resetarea țării”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării