730
2
Dodon critică plecarea lui Țîcu: A trecut în Parlament pe spatele lui Năstase și Sandu
730
2

Șeful statului Igor Dodon critică dur decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi fracțiunea Platformei DA a Blocului ACUM, precizând că de la bun început a fost clar că deputatul ar putea face acest lucru.

Foto: cotidianul.md

Dodon susține că este incorect ca cei care au ajuns în Parlament „pe spatele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase” acum se declară „mari eroi”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

„De la bun început era clar. Acești lodari au trecut în Parlament pe spatele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase și acum sunt mari eroi. Din start a fost clar că ei sunt elemente distructive împotriva Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. El (Țicu – n.r.) era тёмная лошадка (cal întunecat – n.r.) și mai este unul acolo”, a spus Dodon cu referire la Țîcu.

În context, șeful statului se declară nedumerit de filtrele impuse de Sandu și Năstase la alegerile parlamentare.

„Nu înțeleg ce fel de filtre au trecut ei la Maia Sandu și Andrei Năstase. Intenția lor era clară încă la 8 iunie, când au dispărut din Parlament atunci când se vota. Nu puteau fi găsiți. S-au întors pentru că au înțeles că Plahotniuc nu mai poate scoate 10. Dacă erau încă câțiva, ei nici nu apăreau, imediat atunci ieșeau și își anunțau partide”, a mai spus Dodon.

„Unii unioniști înflăcăraţi sunt oameni înțelepți și înțeleg foarte bine ce se întâmplă la această etapă și care este scopul acestei guvernări. Noi nu vorbim despre unire cu România sau Rusia, de ceva ce nu este în interesul statului. Chiar dacă Blocul ACUM are unioniști, oameni onești și înțelepți, ei înțeleg că această guvernarea trebuie pentru a face anumite lucruri și pentru a merge înainte. Treaba lor, dar acest lucru era evident”, a mai spus Igor Dodon cu referire la plecarea lui Octavian Țîcu.

În context, președintele a dat asigurări că din PSRM nu va pleca niciun deputat, iar alegerile parlamentare noi din 20 octombrie sunt o oportunitate de mărire a majorității parlamentare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter