main logo
910

Dodon consideră că acum e o perioadă bună de negocieri cu Transnistria

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că acum este o „perioadă bună” pentru negocieri cu Transnistria, dar autoritățile de la Chișinău nu sunt pregătite să le demareze.

Dodon consideră că acum e o perioadă bună de negocieri cu TransnistriaFoto: Știri.md

„Sincer să fiu, acum cred că este o perioadă foarte bună pentru a negocia cu Transnistria. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a făcut apel în repetate rânduri la actuala conducere a Moldovei să se așeze la masa negocierilor pentru a începe negocieri pentru o soluționare politică, dar până acum autoritățile de la Chișinău nu sunt pregătite pentru acest lucru”, a spus Dodon marți la postul de televiziune Rossiya-24, transmite Știri.md cu referire la TASS.

Transnistria s-a format la 2 septembrie 1990 pe teritoriul malului stâng al Nistrului, unde locuiește o populație preponderent vorbitoare de limbă rusă. Sursa citată scrie despre regiune că „s-a opus acțiunilor politicienilor radicali din Moldova, care au cerut retragerea republicii din URSS și unirea acesteia cu România. În 1992, după încercarea eșuată a Chișinăului de a rezolva problema prin forță și conflictul armat care a urmat, autoritățile moldovenești au pierdut controlul asupra regiunii de pe malul stâng. Pacea în regiune este susținută de forțele de menținere a păcii”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării