main logo
3774

Dodon: Consider că nu trebuie să votăm pentru Guvernul Maiei Sandu

Socialiștii îi cer președintelui Maia Sandu să respecte Constituția și să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru pe care, cel mai probabil, PSRM nu-l va susține.

Dodon: Consider că nu trebuie să votăm pentru Guvernul Maiei SanduFoto: știri.md

Liderul PSRM Igor Dodon spune că nu ar fi corect în raport cu susținătorii PSRM votarea unui guvern propus de Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Președintele Maia Sandu se teme că guvernul ei va fi votat. Potrivit echipei lor, acum ratingul PAS este foarte ridicat și trebuie de urgență organizate alegeri parlamentare anticipate ca să obțină mai multe mandate în următorul Legislativ. 

Maia Sandu este obligată să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, dar ea încearcă acum să găsească o modalitate de a nu respecta legea”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon mai spune că formațiunea sa n-a luat, deocamdată, o decizie privind susținerea unui candidat propus de Maia Sandu la funcția de prim-ministru. 

Totuși, liderul socialiștilor consideră injustă, în raport cu alegătorii PSRM, o eventuală decizie de vota un guvern propus de Maia Sandu.

„Sunt convins că cei 700 de mii de cetățeni care au votat pentru mine nu-și doresc ca noi să votăm Guvernul Maiei Sandu. Consider că nu trebuie să votăm pentru Guvernul Maiei Sandu. 

Pe fondul a ceea ce ea deja a spus despre Rusia, regiunea transnistreană, dacă mai obține și Guvernul, iar Executivul are mai multe atribuții decât președintele țării, va face atât de multe prostii încât vom avea nevoie de 5 ani ca să-i reparăm greșelile”, a afirmat Igor Dodon.

Președintele PSRM a declarat că formațiunea sa nu agreează ideea declanșării alegerilor parlamentare anticipate prin incapacitatea Legislativului de a aproba legi timp de 90 de zile. 

Igor Dodon spune că PSRM se va prezenta la prima ședință plenară din această sesiune, care vor avea loc, cel mai probabil, în data de 4 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării