866
0
Dodon comentează alegerea lui Țurcan în funcția de președinte al CC
866
0

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, privind numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale (CC).

Foto: știri.md

Șeful statului a declarat că a luat act de decizia CC și apreciază calitățile profesionale ale lui Țurcan, transmite Știri.md.

"În legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale, consider că cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public.

Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional.

Eu însumi, ca președinte al țării, am luat act de decizia CC, apreciez calitățile profesionale ale noului președinte al CC, Vladimir Țurcan, și mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale", a comentat Dodon.

Știri.md amintește că fostul deputat PSRM, Vladimir Țurcan, a devenit astăzi, noul președinte al Curții Constituționale. 


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter