main logo
827

Dodon cere ca toți deputații PSRM și ACUM să semneze noul acord

Președintele Igor Dodon insistă ca toți deputații de la PSRM și de la Blocul ACUM care susțin guvernarea să semneze noul acord, pentru a vedea exact pe câți parlamentari poate miza coaliția.

Dodon cere ca toți deputații PSRM și ACUM să semneze noul acordFoto: cotidianul.md

Șeful statului a insistat miercuri, după ședința consiliului republican al PSRM, că actualul Guvern trebuie să fie unul cu o durată de 4 ani și că este necesar să fie semnat un acord între socialiști și Blocul ACUM, în condițiile în care „90-95% din prevederile înțelegerii temporare au fost implementate”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Eu sper foarte mult ca acel acord politic, care trebuie să fie semnat, să fie semnat și de deputații din Parlament care susțin această majoritate. Și de la PSRM și de la Blocul ACUM. Și atunci vom vedea câți real deputați sunt în această majoritate”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai spus că „nu va exista niciun fel de reconfigurare parlamentară” și că nu vor fi „acceptați transfugi”.

Ulterior, socialiștii și-au manifestat disponibilitatea de a semna și „peste 5 minute” un nou acord cu blocul ACUM, dar că îi așteaptă cu o decizie finală și pe cei de la PAS și Platforma DA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării