main logo
361

Dodon, către OSCE: Guvernul are o abordare discriminatorie

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a atras atenţia OSCE la „abordarea discriminatorie a Guvernului" cu privire la deschiderea secţiilor de votare peste hotare.

Dodon, către OSCE: Guvernul are o abordare discriminatorie

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, unde a comunicat despre întrevederea pe care a avut-o vineri cu preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Miroslav Lajcak.

„Mi-am exprimat profunda îngrijorare faţă de abordarea injustă, de-a dreptul discriminatorie, a Guvernului cu privire la deschiderea secţiilor de votare pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în afara Republicii Moldova. Drept exemplu am menţionat situaţia a sute de mii de moldoveni care lucrează în Rusia şi pentru care Guvernul intenţionează să deschidă doar 11 secţii de votare, situaţie care poate fi calificată drept o restricţionare deliberată a drepturilor electorale ale cetăţenilor Republicii Moldova", a menţionat Preşedintele.

Potrivit lui, în cadrul întrevederii a fost abordat un spectru larg de subiecte cu privire la desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova.

„Am menţionat o particularitate importantă a acestei campanii electorale: pentru prima dată în istoria Moldovei, alegerile se vor desfăşura în baza unui sistem electoral mixt care reprezintă o experienţă unică în desfăşurarea campaniei electorale. Am subliniat că asigurarea unor condiţii egale de participare la alegeri pentru toţi concurenţii electorali şi cetăţenii Republicii Moldova este o condiţie esenţială pentru recunoaşterea acestor alegeri ca fiind echitabile şi corecte, atât din partea cetăţenilor, cât şi din partea partenerilor externi şi a organizaţiilor internaţionale", a declarat Dodon.

El a solicitat reprezentanţilor OSCE să se implice cât mai activ în monitorizarea procesului electoral din Republica Moldova.

„L-am informat pe domnul Lajcak că în prezent examinez posibilitatea participării mele în cursa pentru alegerile parlamentare", a remarcat Dodon.

Anterior, Igor Dodon a menţionat că până la data de 25 ianuarie va lua o decizie referitor la participarea sa în campania electorală în calitate de candidat la funcţia de deputat pe listele Partidului Socialiştilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării