main logo
1191

Dodon, către Candu: Ce-ați făcut voi 3 ani pentru salvarea ostaticilor?

După ce Igor Dodon a fost acuzat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, că se folosește de eliberarea ostaticilor moldoveni din Afganistan în scop electoral, șeful statului a venit cu o replică.

Dodon, către Candu: Ce-ați făcut voi 3 ani pentru salvarea ostaticilor?Replica lui Dodon: Ce-ați făcut voi 3 ani pentru salvarea ostaticilor

„Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu câteva luni, săptămâni sau zile mai devreme?", se întreabă Dodon pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

Președintele țării susține că de mult timp a ținut pe masă dosarul acestui caz și a grăbit cât a putut eliberarea cetățenilor moldoveni. 

„Am dorit enorm ca eliberarea lor să se întâmple încă în 2018, ca cei doi piloți să întâmpine Revelionul acasă, în Patrie, printre cei dragi. N-a fost să fie așa, fiindcă prea dificilă era situația lor", a comentat Igor Dodon. 

„Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri. Este nedemn să regretați că ei au fost eliberați acum și nu după alegeri. Aici e vorba de viața și soarta oamenilor și există momente când speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte, pentru că pe lângă competiția politică trebuie să existe și morală, și omenie, oricât de greu e de găsit așa ceva în politica moldovenească", a conchis Igor Dodon. 

Știri.md amintește că, președintele Moldovei a anunțat astăzi, 11 februarie, într-o conferință de presă că piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați.

Ulterior, Dodon a făcut publice mai multe imagini cu cei doi piloți moldoveni, care au fost deja transportați la Moscova

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării