main logo
1788

Dodon: Candidat fake. Deputații PSRM nu vor vota pentru Guvernul Grosu

PSRM nu va vota pentru învestirea Guvernului Grosu.

Dodon: Candidat fake. Deputații PSRM nu vor vota pentru Guvernul Grosu

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de liderul PSRM, Igor Dodon, transmite Știri.md.

"Noul candidat la funcția de premier este înaintat formal pentru a declanșa alegeri anticipate. Oamenii mor, iar Maia Sandu se joacă cu viețile oamenilor.

Avem 100 de zile de când a fost învestit președintele, însă schimbările sunt doar spre rău. Țara se află în prag de faliment economic. Avem o țară în doliu. În loc să lecuiască oamenii, ea vrea să-i adune la mitinguri unde se pot infecta.

Astăzi în Parlament se va juca teatru. Totul va fi formal. În realitate ei nu vor să guverneze, nu au soluții.

Nu vom participa la această simulare de învestire a Guvernului. PSRM nu va vota pentru Guvernul Grosu care este un fake. Eu cred că acest Guvern va obține 0 voturi", a declarat Dodon.

Totodată, liderul PSRM a reamintit de candidatul majorității parlamentare Vladimir Golovatiuc și a îndemnat ca după învestirea lui să fie semnat un acord de către toate formațiunile politice privind data declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

"Facem apel la toate partidele parlamentare să înceteze orice fel de jocuri politice, să lase interesele de partid la o parte și să vină la dialog cu cei care dețin majoritatea mandatelor. Cu o abordare matură și constructivă, în două-trei zile am putea avea un guvern de tranziție învestit, pe care să-l sprijinim cu toții să scoată țara din criză. PSRM este gata să participe cu toate resursele sale politice și umane la acest obiectiv – de numire a unui Guvern Anticriză, în frunte cu Vladimir Golovatiuc.

În același timp vreau să anunț și îi asigur și pe oponenții politici, că PSRM este pregătit pentru toate scenariile, încercăm să anticipăm evenimentele și să venim la timp cu soluții cât mai constructive, orientate spre sprijinirea cetățenilor în aceste momente foarte dificile", a mai declarat Dodon

Menționăm că parlamentarii se vor întruni în ședință astăzi, 25 martie, pentru a decide dacă îi dau vot de încredere Guvernului condus de Igor Grosu.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării