main logo
609

Dodon: Bugetul va fi rectificat pentru a achita salariile bugetarilor

Preşedintele Igor Dodon a declarat că bugetul de stat pentru anul 2019 va fi rectificat în viitorul apropiat pentru a putea achita salariile bugetarilor.

Dodon: Bugetul va fi rectificat pentru a achita salariile bugetarilorFoto: Știri.md

Potrivit Infotag cu referire la serviciul de presă al Preşedintelui, acest subiect a fost discutat marţi la întrevederea cu membrii Comitetului Confederal al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), transmite Știri.md.

În cursul dialogului, părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală din Republica Moldova, la problemele cu care se confruntă salariaţii în ţară, precum şi organizaţiile sindicale. 

În mod special au fost examinate propunerile ce ţin de îmbunătăţirea cadrului legislativ menit să sporească calitatea vieţii cetăţenilor şi a condiţiilor de muncă.

"Un subiect separat al discuţiilor au constituit dificultăţile care apar în legătură cu aprobarea şi implementarea Legii 270 (salarizarea în sectorul public), dictată de insuficienţa mijloacelor prevăzute în buget pentru acoperirea costurilor acestei legi. 

Igor Dodon a declarat că, în prezent, guvernul lucrează asupra rectificării bugetului, pentru a realoca sumele necesare pentru achitarea salariilor bugetarilor", se arată în comunicat.

Şeful statului a subliniat faptul că Preşedinţia este gata să discute şi să susţină propunerile sindicatelor privind modificarea Legii 270, precum şi cele cu privire la pachetul de politică bugetar-fiscală pe anul viitor, în special cele ce ţin de veniturile salariaţilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării