main logo
10662

Dodon avertizează despre război în cazul victoriei forțelor de dreapta

Preşedintele partidului socialiştilor (PSRM) Igor Dodon a spus că "victoria forţelor de dreapta la alegerile parlamentare va duce la destabilizare şi război".

Dodon avertizează despre război în cazul victoriei forțelor de dreaptaFoto: știri.md

Despre acest lucru el a vorbit vineri în cadrul emisiunii sale săptămânale "Preşedintele Igor Dodon răspunde", care este difuzat pe reţelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Victoria partidelor de dreapta poate duce la destabilizarea situaţiei, ca în Ucraina. Nu cred că cineva vrea să dea ţara sub control extern, aşa cum s-a întâmplat cu instituţia prezidenţială. Sunt sigur că majoritatea absolută nu doreşte acest lucru. 

Dacă va avea loc acest lucru, atunci va fi inevitabilă destabilizarea pe Nistru şi nu doar. Ştiţi cum spun oamenii noştri: "Fie ce-o fi, doar război să nu fie". Iar victoriile forţelor de dreapta înseamnă război şi destabilizare. Pentru ca mai târziu oamenii să nu spună că nu au fost avertizaţi", a spus Dodon.

El a subliniat în mod special necesitatea consolidării neutralităţii Republicii Moldova, care "este de o importanţă fundamentală pentru procesul soluţionării transnistrene".

"Consider că dacă dreapta câştigă, vom avea mari probleme cu neutralitatea. Trebuie examinate atent declaraţiile consilierilor preşedintelui SUA şi ale ambasadorului SUA în Moldova, precum şi pe foştilor ambasadori. Ei nu ascund faptul că ar dori să vadă Moldova în NATO. Deşi spun, în acelaşi timp, că poporul Republicii Moldova va decide. 

Da, vom decide. Şi nu avem nevoie de NATO. Unele ţări ale UE au rămas în afara NATO. Un bun exemplu pentru Moldova este Austria. Trebuie să consolidăm neutralitatea", a subliniat fostul preşedinte.

În timpul campaniei prezidenţiale, Dodon a ameninţat, de asemenea, că victoria lui Maia Sandu va duce inevitabil la război şi destabilizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării