main logo
388

Dodon: Aspirația actualei guvernări de a se apropria de NATO, ilegală

Aspiraţia actualei guvernări a Moldovei de a se apropia de NATO este ilegală, deoarece contravine Constituţiei, susţine Preşedintele Igor Dodon.

Dodon: Aspirația actualei guvernări de a se apropria de NATO, ilegală

Potrivit agenţiei infotag, el a menţionat într-un comentariu pentru ziarul „Izvestia" că, "după alegerile parlamentare viitoare, toate acordurile care vizează integrarea Chişinăului în alianţă vor fi supuse revizuirii şi anulării".

„NATO nu poate intra într-un mod militar în Moldova, pentru că acest lucru contravine Constituţiei. Dar, desigur, au existat diferite încercări ale actualei guvernări de a aprofunda cumva cooperarea cu NATO. Sunt categoric împotriva fermitate tuturor acestor iniţiative. Trebuie să ne consolidăm statutul de neutralitate. Prin urmare, acordul cu România şi alte acorduri de cooperare în domeniul militar contravin legii fundamentale a Republicii Moldova şi ar putea fi anulate după alegerile parlamentare", a spus Preşedintele.

Primul vicepreşedinte al Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei FR, Vladimir Djabarov, a remarcat faptul că "conducerea NATO, sub masca unei politici a "uşilor deschise" (principiul de bază al blocului, care este stipulat în art. 10 din Tratatul Nord-Atlantic), încearcă prin diferite metode să atragă în organizaţie cât mai multe foste teritorii sovietice".

„Acum, Alianţa include deja cele trei republici baltice, iar Bruxellesul cooperează activ cu Georgia şi Ucraina. Şi nu numai ţările occidentale, ci şi România este interesată de apropierea NATO de Moldova. Moldova ar fi un cadou pentru România. Bucureştiul nu-şi ascunde interesul de a se uni cu Republica Moldova. În general, NATO doreşte din nou să se apropie de graniţa cu Rusia, să creeze un "cordon sanitar". Alianţa este interesată de formarea unor noi baze militare şi de folosirea armelor pentru a exercita presiuni asupra Rusiei", crede senatorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării