main logo
1260

Dodon: Aşa-zişii pro-europeni au adus Moldova la sapă de lemn

Igor Dodon este de părere că „aşa-zişii pro-europeni” care au preluat conducerea ţării acum nouă ani au adus Republica Moldova „la sapă de lemn”.

Dodon: Aşa-zişii pro-europeni au adus Moldova la sapă de lemn

Igor Dodon a amintit că zilele acestea se împlinesc nouă ani de când guvernarea care se declară pro-europeană a preluat conducerea țării, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Rezultatele reale ale guvernării lor sunt: furtul miliardului din sistemul bancar şi scoaterea altui miliard din rezervele de stat (pe care noi, copiii şi nepoţii noştri va trebui să-l întoarcem); distrugerea totală a economiei; plecarea a sute de mii de cetateni ai ţării peste hotare în căutarea unui trai mai bun; sate pustii; copii ce cresc fără părinţi; bătrâni flămânzi; şcoli şi spitale închise etc.

Culmea neobrăzării este că europeniştii ce au condus ţara în aceşti nouă ani acum s-au împărţit în două tabere: o parte continuă să guverneze, iar altă parte protestează în stradă, dorind să ajungă din nou la putere pentru a continua distrugerea ţării, aşa cum au făcut şi anterior.

Dar nu le va reuşi! A mai rămas puţin şi Republica Moldova va fi întoarsă adevăratului ei stăpân – poporul. Împreună vom învinge în apropiatele alegeri parlamentare şi tot împreună vom salva ţara, dându-i o nouă şansă de viitor!”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Declarația lui Igor Dodon vine în contextul în care, la 8 august s-au împlinit nouă ani de la crearea Alianței pentru Integrare Europeană, formată din patru partide: Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Alianța „Moldova Noastră”.

Alegerile din 29 iulie 2009 au fost câștigate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, care a primit 48 locuri în Parlament, iar partidele de opoziție 53 locuri din 101.

52 voturi au fost necesare pentru a alege speakerul și prim-ministrul și 61 voturi pentru a alege președintele.

Pe 8 august 2009 cele patru partide au convenit să creeze o coaliție de guvernământ care să trimită Partidul Comuniștilor în opoziție; comuniștii au guvernat în Moldova din 2001.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării