432
0
Dodon anunță reprezentanți de la Tiraspol la şedinţa comisiei moldo-ruse
432
0

La şedinţa comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică vor participa şi reprezentanţi ai Transnistriei.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat Preşedintele Igor Dodon în ajun, la un post de televiziune, transmite Știri.

"Comisia nu s-a mai întrunit de trei ani. Acum, activitatea comisiei se reia. Şedinţa va avea loc pe 18-19 septembrie la Chişinău. Reuniunea va fi prezidată de ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse, Dmitri Patruşev, şi vicepremierul RM, Vasilii Şova. 

La şedinţă vor participa reprezentanţi ai tuturor ministerelor din Moldova şi Rusia. De-a lungul anilor s-au acumulat o mulţime de întrebări, de aceea, pentru prima dată în trei ani, la Chişinău vor veni câteva zeci de specialişti din Rusia. La şedinţa comisiei interguvernamentale vor fi prezenţi şi reprezentanţii Transnistriei", a spus Dodon.

Potrivit acestuia, acest lucru este necesar în legătură cu faptul că în decurs de trei ani s-au acumulat o mulţime de probleme, inclusiv legate de regiunea transnistreană.

"Avem o gamă foarte largă de probleme - de la export şi comerţ până la chestiuni de ordin cultural, umanitar etc. Cred că acest lucru este semnificativ pentru a relansa tot ce ţine de relaţiile socio-economice dintre cele două ţări. În cadrul comisiei interguvernamentale, aceste relaţii vor fi relansate în sensul bun al cuvântului", a subliniat Dodon.

La începutul lunii septembrie, Preşedintele Republicii Moldova a vorbit despre necesitatea de a avea o nouă întâlnire cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski. Tiraspolul însă nu a reacţionat deocamdată la această propunere.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter