main logo
2416

Dodon anunță când va avea loc prima ședință a noului Parlament

Prima ședință a noului Parlamentului va avea loc mâine, 21 martie, la ora 13:00. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Dodon: Prima ședință a noului Parlament. Surse: Va fi amânată

Astfel, șeful statului a declarat că a semnat Decretul privind convocarea primei şedinţe a noului Parlament al Moldovei, ales pe 24 februarie.

Preşedintele ţării a menţionat că va avea şi un discurs în faţa deputaţilor nou-aleşi.

Potrivit surselor Infotag, la prima şedinţă nu se va reuşi alegerea preşedintelui Parlamentului, astfel că şedinţa nu va fi închisă, ci amânată.

În noul Parlament au trecut 35 de deputaţi din Partidul Socialiştilor, 30 din partea Partidului Democrat, 26 din partea blocul proeuropean de opoziţie ACUM, 7 din partea Partidului Şor şi 3 deputaţi independenţi. Încercările PSRM şi ale PDM de a crea o coaliţie de guvernământ cu blocul ACUM au eşuat.

Blocul a respins invitaţiile din partea socialiştilor şi democraţilor. Liderii săi, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au declarat că nu negociază cu „hoţii, bandiţii şi oligarhii".

Conform legislaţiei Republicii Moldova, prima şedinţa a noului Parlament urmează să aibă loc în termen de 30 de zile de la data alegerilor, adică cel târziu până pe 27 martie.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării