490
0
Dodon: Anticipatele, nedorite. Situaţia amenință să distrugă țara
490
0

Alegerile parlamentare anticipate reprezintă un scenariu nedorit pentru Moldova, care se confruntă cu o criză economică severă după un deceniu de guvernare a coaliției partidelor proeuropene.

Foto: Știri.md

Despre aceasta a declarat într-un interviu președintele Moldovei, Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la noi.md

Șeful statului a menționat că dacă părțile nu sunt de acord cu crearea unei majorități parlamentare și cu formarea unui nou Guvern, el va solicita Curtea Constituțională privind motive pentru dizolvarea Parlamentului. 

Anterior, președintele a cerut deja Curții Constituționale să precizeze momentul din care urmează să fie calculată perioada de trei luni a incapacității organismului legislativ – de la validarea mandatelor deputaţilor sau de la ședința de inaugurare a Parlamentului, care a avut loc pe 21 martie. 

Potrivit șefului statului, după răspunsul Curții Constituționale, acesta va invita din nou liderii partidelor parlamentare pentru consultări privind declararea alegerilor anticipate. 

În același timp, Dodon consideră că alegerile anticipate reprezintă un scenariu nedorit pentru Moldova, care se confruntă cu o criză economică severă după un deceniu de guvernare a coaliției partidelor proeuropene. 

„Aceste alegeri vor costa circa 100 milioane de lei [aproximativ 5 milioane de euro], care vor trebui alocate de la bugetul de stat. Dacă noul scrutin nu va schimba în mod semnificativ echilibrul în Parlament, iar partidele care au acces în el nu vor ajunge să se înţeleagă, situaţia amenință să distrugă țara", a spus în final președintele Moldovei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter