main logo
1096

Dodon: Acordul privind prima tranșă de împrumut din Rusia, semnat

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a semnat ieri, împreună cu conducerea ministerului de finanțe rus Acordul de creditare cu Republica Moldova, care prevede acordarea țării noastre a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 milioane de euro.

Dodon: Acordul privind prima tranșă de împrumut din Rusia, semnatFoto: Facebook.com

Despre aceasta anunță Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al Moldovei pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură.

Aduc sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal Președintelui Federației Ruse, dlui Vladimir Putin, pentru susținerea acordată Republicii Moldova în condiții de stringentă necesitate", a scris Igor Dodon.

Știri.md amintește că negocierile privind acordarea creditului au fost iniţiate de Dodon la sfârşitul anului 2019, în cadrul unei întervederi cu preşedintele rus Vladimir Putin. 

El a spus atunci că este vorba de aproximativ 300 milioane de dolari, iar condiţiile împrumutului sunt similare cu cele în baza cărora Moldova primeşte finanţare din România, BERD şi BEI - cu o rată a dobânzii de cel mult 1,5%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării