main logo
1245

Dodon: Acheta agenției de detectivi Kroll a dus la pierderi de bani și de timp

Preşedintele Igor Dodon consideră că decizia fostelor autorităţi de a comanda anchetarea fraudelor bancare de către agenţia de detectivi Kroll a fost greşită.

Dodon: Acheta agenției Kroll a dus la pierderi de bani și de timpColaj: știri.md

Potrivit Infotag, el a spus aceasta vineri în cadrul emisiunii sale "Preşedintele răspunde" de pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

"Această decizie a avut drept scop trimiterea anchetei pe o cale greşită. Ceea ce a dus la pierderi de bani şi de timp", a spus Dodon.

"Ancheta reală a început abia după sosirea lui Alexandru Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale. Unele dintre activele din străinătate au fost deja confiscate", a spus preşedintele.

Vorbind despre reforma justiţiei, el a subliniat că "aceasta rămâne o sarcină prioritară pentru autorităţile moldoveneşti".

Potrivit preşedintelui, decizia Curţii Constituţionale adoptată săptămâna aceasta, care a dat un aviz negativ proiectului de lege al guvernului privind modificările la Constituţie, "duce la blocarea reformei pentru o perioadă de timp".

"Nu comentez decizia Curţii Constituţionale din punct de vedere juridic. Au fost şi alte soluţii cu care nu am fost de acord. Reforma justiţiei rămâne o prioritate pentru noi.

Anterior am fost criticaţi pentru blocarea reformei justiţiei. Curtea Constituţională s-a format anul trecut, conform criteriilor politice, în fruntea ei a fost numit un reprezentant al opoziţiei.

Trebuie să vorbim clar despre cine anume blochează reforma justiţiei şi să nu aruncăm săgeţi asupra preşedintelui şi autorităţilor", a spus Dodon.

În opinia sa, guvernul trebuie să elaboreze urgent un nou proiect de lege şi să îl prezinte Curţii Constituţionale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării