main logo
3342

Dodon a felicitat poporul georgian pentru rezultatul alegerilor parlamentare

Președintele PSRM, Igor Dodon, a felicitat poporul Georgiei, după ce partidul de guvernământ „Visul Georgian” a câștigat alegerile parlamentare.

Dodon a felicitat poporul georgian pentru rezultatul alegerilorFoto: IPN/Igor Dodon

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon a menționat că „noi, cei din Republica Moldova, avem ce învăța din lecția georgienilor în protejarea și promovarea interesului național”, transmite Știri.md.

„Transmit felicitări poporului georgian pentru fermitatea sa în protejarea suveranității și a interesului național al Patriei. Curajul și dorința de independență care îi caracterizează pe georgieni sunt bine cunoscute, iar rezultatele obținute în scrutinul parlamentar recent arată că Georgia știe cum să promoveze propria sa agendă politică și cum să impună respect tuturor partenerilor geopolitici”, se arată în mesajul președintelui PSRM.

De menționat că Partidul „Visul Georgian” a obținut aproape 54% din voturi, a declarat comisia. Partidele de opoziție au contestat rezultatul, iar observatorii au raportat încălcări semnificative.

„Visul Georgian”, care se îndreaptă acum spre un al patrulea mandat, va ocupa 89 de locuri în Parlament, cu unul mai puțin decât a obținut în 2020. Partidele de opoziție prooccidentale au obținut 61 de locuri. 

Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, a cerut duminică oamenilor să iasă în stradă pentru a protesta față de rezultatele alegerilor parlamentare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării