main logo
498

Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena Chișinău

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena Chișinău

Demnitarii au vorbit despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, remarcând necesitatea dinamizării acestora în toate domeniile de interes major, în cadrul parteneriatului strategic dintre țările noastre, transmite Știri.md.

"Am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția în aprofundarea dialogului moldo-turc și am exprimat recunoștință conducerii Republicii Turcia pentru implementarea mai multor proiecte social-culturale și de infrastructură în Republica Moldova, în special în Autonomia Găgăuză", a declarat Igor Dodon.

În context, șeful statului a apreciat înalt eforturile partenerilor turci de a finaliza lucrările de reconstrucție a stadionului de fotbal din orașul Comrat. 

Complexul sportiv corespunde standardelor internaționale și este edificat datorită înțelegerilor la care s-a ajuns între bașcanul Autonomiei, Irina Vlah, și Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, în 2018.

De asemenea, oficialii au discutat despre deschiderea complexului sportiv multifuncțional ”Chișinău Arena”, planificată pentru luna octombrie.

"Consider că acest proiect inedit este necesar pentru țara noastră, din care motiv vom acorda sprijinul necesar în vederea finalizării și dării lui în exploatare", a conchis Dodon.

Pe final, părțile au discutat posibilitatea organizării unei întrevederi bilaterale cu Președintele Erdoğan, la finele lunii septembrie, la New York, în cadrul Adunării Generale a ONU.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării