main logo
692

Dodon a declarat că va recunoaște alegerile, indiferent de rezultate

Preşedintele Igor Dodon a declarat că va recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale, indiferent de faptul cine va obţine victorie.

Dodon a declarat că va recunoaște alegerile, indiferent de rezultateFoto: știri.md

Potrivit Infotag, despre aceasta şeful statului a declarat într-un interviu pentru "Europa Liberă", transmite Știri.md.

"Cred că nu este reală fraudarea alegerilor. Există toate instrumentele pentru a preveni acest lucru. Dacă vorbim despre utilizarea resurselor administrative, atunci acestea ar putea fi folosite doar de mine.

Însă, eu am luat special un concediu din cont propriu pentru perioada campaniei electorale. Niciunul dintre foştii preşedinţi nu a făcut acest lucru", a spus Dodon.

Referindu-se la participarea locuitorilor din Transnistria la alegeri, el a spus că, în contextul pandemiei de coronavirus, nu se bazează pe prezenţa la secţiile de votare a alegătorilor din stânga Nistrului.

"La alegerile parlamentare de anul trecut, au participat 37 de mii de locuitori din stânga Nistrului, pentru care oligarhul Vlad Plahotniuc a organizat transport către secţiile de votare.

Ulterior, nimeni nu a spus nimic, întrucât au fost împotriva mea, împotriva Partidului Socialiştilor (PSRM). În prezent, toată lumea vorbeşte despre problema votării locuitorilor din Transnistria. Nu cred că acest lucru va avea un impact asupra rezultatelor alegerilor", a subliniat preşedintele.

Potrivit lui, adversarii săi vorbesc despre o posibilă falsificare "pentru a justifica înfrângerea lor în alegeri".

"Cred că am toate şansele să câştig alegerile din primul scrutin. Aproximativ 70% dintre cetăţeni îmi spun despre acest lucru, cred în victoria mea în primul tur.

De aceea, pentru ce să pierdem banii, de ce trebuie să mai facem încă un tur pe timp de pandemie? Alegem din primul şi ne apucăm de lucru", a spus Dodon.

El a menţionat că este gata să recunoască rezultatele alegerilor - acele care vor fi.

"Eu voi recunoaşte rezultatele alegerilor acele care vor fi şi sper foarte mult că şi oponenţii politici vor face acest lucru. Fără isterie, noi nu avem nevoie de destabilizare în Republica Moldova, eu voi recunoaşte acel rezultat care va fi", a conchis şeful statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării