main logo
540

Dodon: 7 aprilie 2009 e o pată neagră în istoria Republicii Moldova

La 10 ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009, președintele Igor Dodon se arată convins că a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

Dodon: 7 aprilie 2009 e o pată neagră în istoria R. Moldova

El și-a exprimat regretul că, deși au fost formate mai multe comisii de anchetă în acest sens, investigațiile nu au dat niciun rezultat, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

”Cei care atunci strigau „jos”, acum din nou strigă „jos”. Și la guvernare sunt inclusiv cei care au venit acum 10 ani, în urma acestei tentative de lovitură de stat. Ei sunt la guvernare. Prin urmare, scopul nu a fost atins. Au fost aduși la guvernare sub lozinci democratice, dar situația s-a înrăutățit pe mai multe aspecte și acest lucru îl cunosc absolut toți”, a comentat Dodon.

Șeful statului a remarcat că cetățenii care au ieșit la proteste și au cerut schimbări radicale, au fost trași pe sfoară de liderii politici din acea perioadă.

”Este regretabil ceea ce s-a întâmplat 10 ani în urmă, este o pată neagră în istoria contemporană a Republicii Moldova, care, cu regret, nu a dus la schimbarea situației spre bine. Este o dezamăgire majoră a celor care au dorit atunci schimbări și așa și nu le-au văzut, ei au fost induși în eroare, au fost utilizați de lideri politici, pentru a-și atinge scopurile personale. Unii dintre ei stau la pușcărie, alții au plecat din politică, alții din nou încearcă să intre în politică sau la guvernare, cu aceleași lozinci, dar noi trebuie să ne întrebăm „Ce s-a schimbat?”. Poate a venit timpul să le dam voie altor forțe să guverneze, să vină stânga la guvernare”, a adăugat demnitarul.   

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării