main logo
1343

Documentul care conține soluția PAS pentru provocarea anticipatelor

Deputații PAS vor să propună ca în Legislativ să fie votată o hotărâre prin care aleșii poporului își asumă politic că nu vor vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu.

Documentul care conține soluția PAS pentru provocarea anticipatelorFoto: știri.md

Potrivit deputaților PAS, aceasta ar duce la provocarea dizolvării Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Zugo.

Potrivit documentului, obținut de redacția Zugo de la formațiune, deputații se angajează:

– să nu participe (să nu asigure cvorumul) la ședințele plenare la care se va examina aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere pentru acesta;

– să recomande președintelui să sesizeze Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului în prima zi după expirarea celor 45 de zile în care au fost respinse cel puțin două solicitări de învestitură;

– să stabilească după emiterea avizului Curții Constituționale cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului, data alegerilor pentru un nou Parlament în prima zi de duminică, după expirarea a 60 de zile de la emiterea decretului de dizolvare a Parlamentului.

Inițiativa ar urma să fie propusă la una dintre primele ședințe ale plenului Parlamentului din luna februarie. Astăzi, Parlamentul a anunțat începerea, din 1 februarie, a sesiunii de primăvară-vară.

Amintim că luni, 18 ianuarie, Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat. Sesizarea la Curte a fost depusă de câțiva deputați ai PAS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării