main logo
766

Dmitri Kozak: Sper că Guvernul PSRM-ACUM va da dovadă de înțelepciune

Federația Rusă se așteaptă că noul guvern de la Chișinău al alianței PSRM-ACUM va reuși să asaneze situația politică din țară, a declarat jurnaliștilor la Moscova, sâmbătă, vicepremierul rus Dmitri Kozak, emisarul Kremlinului pentru R. Moldova.

Kozak: Sper că Guvernul PSRM-ACUM va da dovadă de înțelepciune

„Desigur, ne provoacă satisfacție faptul că rațiunea a prevalat asupra acțiunilor nesăbuite ale fostului regim, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Sper că nou formatei coaliții și noului guvern al Moldovei le vor ajunge și în continuare înțelepciune și reținere pentru a duce la sfârșit demontarea regimului criminal și a asana situația politică din țară”, a mai spus Kozak. 

Oficialul rus a vizitat Chișinăul luna aceasta, la trei luni de impas în care se pomeniseră partidele moldovene după alegerile din 24 februarie, fiind creditat cu medierea alianței temporare între Blocul pro-european ACUM și PSRM-ul pro-rus apropiat președintelui Igor Dodon. 

În declarația sa de astăzi, Kozak repetă că divergențele geopolitice dintre cele două formațiuni pot fi rezolvate în viitor „pe baza exprimării reale a voinței populare” , sugerând că poate fi nevoie de alegeri anticipate care să aibă loc în condițiile unor „instituții democratice transparente, previzibile și demne de încredere”. 

El a subliniat că, în timpul crizei politice moldovene, „Rusia, Uniunea Europeană și Statele Unite au avut o poziție comună în sprijinul procesului democratic”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării