main logo
1220

Dmitri Kozak: Situația politică din Republica Moldova este unică

Viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, reprezentantul special al Preşedintelui FR pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare comercial-economică cu Moldova, Dmitri Kozak, a calificat situaţia politică din RM drept "unică" şi sprijină decizia autorităţilor de "a se concentra pe problemele interne ale ţării".

Dmitri Kozak: Situația politică din Republica Moldova este unică

Potrivit Infotag, vineri, în cadrul şedinţei Consiliului Economic Moldo-Rus, care a avut loc în cadrul Forumului Economic dintre cele două ţări, oficialul rus a spus că această situaţie a apărut "în urma evenimentelor ce s-au petrecut la începutul lunii iunie, când guvernarea a fost curăţată de regimul criminal corupt", transmite Știri.md.

"S-a format o coaliţie specifică (ACUM şi PSRM - "I."). Reprezentanţii acesteia au opinii diferite faţă de politică externă a ţării. În pofida acestui fapt, ei au acceptat să-şi unească forţele şi au procedat corect. 

Susţin pe deplin decizia autorităţilor de la Chişinău de a se concentra pe rezolvarea problemelor interne ale ţării", a spus Kozak.

Referindu-se la problemele interne, oficialul rus a menţionat necesitatea creării unui climat investiţional favorabil, transparenţa şi predictibilitatea statului, precum şi lupta împotriva corupţiei.

"A fost semnat un nou acord, care presupune că toate eforturile Guvernului, Parlamentului şi Preşedintelui R. Moldova vor avea ca scop soluţionarea problemelor interne. Acest lucru este foarte necesar pentru Moldova. 

Atâta timp cât există o astfel de coaliţie, ea trebuie utilizată foarte eficient. Noi vom face tot ce ne stă în puteri pentru a contribui la acest lucru", a spus Kozak.

Potrivit lui, "revitalizarea, legată de desfăşurarea Forumului Economic "are la bază dinamica pozitivă a restabilirii relaţiilor moldo-ruse la nivel interstatal şi interguvernamental".

"A avut loc şedinţa comisiei interguvernamentale. În cadrul acesteia au fost aprobate decizii constructive şi concrete, care vor aduce relaţiile moldo-ruse la un nou nivel. 

Avem multe interese comune, care pot aduce rezultate palpabile atât R. Moldova, cât şi Federaţiei Ruse. Este vorba despre proiecte de investiţii comune în diverse domenii, cooperarea în domeniile: agricultură, vinificaţie, industrie, turism. 

A fost prezentat un plan de acţiuni, care are drept scop creşterea schimbului turistic. Toate acestea vor fi posibile, dacă la nivel politic se va lucra în continuare pentru a crea toate condiţiile adecvate", a declarat viceprim-ministrul Federaţiei Ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării