main logo
487

Disensiuni la ședința 1+1. Separatiștii insistă să importe medicamente de capul lor

Calitatea medicamentelor importate în Transnistria, subiect de controversă în cadrul formatului 1+1, a cărui şedinţă s-a desfăşurat ieri, la Tiraspol.

Ședința 1+1: Separatiștii insistă să importe medicamente de capul lorȘedința 1+1: Separatiștii insistă să importe medicamente de capul lor

Chișinăul insistă asupra unui nomenclator comun al preparatelor recunoscute internațional, partea transnistreană pretinde că are mecanisme proprii de verificare, transmite Știri.md, cu referire la Deschide.md

„În Republica Moldova spectrul și registrul medicamentelor corespunde standardelor internaționale GMP. Chiar și agenții economici care își au sediul în Transnistria, fac tranzacții importând sau preluând anumite medicamente inclusiv și de la Chișinău", a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

„În ceea ce priveşte interesele comerciale, Chişinăul nu trebuie să se implice. Este alegerea fiecărui importator ce medicamente să cumpere. Orice barieră administrativă în acest domeniu o calificăm drept discriminare", a afirmat în replică pretinsul ministrul de Externe Vitali Ignatiev.

Subiectul a fost inclus pe agendă după ce un lot de preparate medicale ce nu figurau în Nomenclatorul oficial al Republicii Moldova nu a fost lăsat să treacă în stânga Nistrului prin Punctul de control comun „Pervomaisk-Cuciurgan". Partea transnistreană a acuzat Chișinăul că pregătește un blocaj, lucru negat de Lesnic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării