main logo
2369

Discuții fierbinți între Spînu și Usatîi: În judecată veți proba totul

Renato Usatîi și Andrei Spînu nu vor participa la dezbateri pe subiectul achiziției de gaz, însă cei doi au reușit să discute joi seara, 8 iunie, în direct la o emisiune de la Tv8.

Discuții fierbinți între Spînu și Usatîi: În judecată veți proba totulColaj: știri.md

Fostul vicepremier a fost invitat în studiou, iar liderul Partidului Nostru a avut o intervenție prin telefon, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„De ce domnul Spînu nu iese la dezbateri publice, este un om al poporului? Ce înseamnă să vin în judecată Andrei? Atunci când discutam înainte de turul 2 la prezidențiale și ați avut nevoie observatori, Transnistria, Moscova și toată țara și v-am dat 1.000 de observatori, nu era problemă, dar acum la dezbateri publice este problemă”, a întrebat Usatîi.

În replică, Spînu a declarat că Usatîi manipulează și distribuie minciuni.

„Domnule Usatîi, nu am ce discuta cu dvs., o să veniți în judecată, o să probați toate declarațiile, judecata va decide… Am zis atâta timp cât dvs. manipulați și distribuiți minciuni, eu nu am ce discuta cu dvs., trebuie să veniți în judecată și să probați totul. O să primiți cererea prealabilă în curând”, a precizat Spînu.

Amintim că Renato Usatîi a declarat că populația Republicii Moldova a fost furată de peste 4 miliarde de lei doar în perioada februarie – martie 2023, urmare a gazului scump cumpărat de fostul ministrul al Infrastructurii, Andrei Spînu.

În cadrul unei conferințe de presă, Usatîi a prezentat informații despre achiziționarea gazelor. Potrivit politicianului, în 2022, reprezentanții Guvernului de la Chișinău au mers la Baku, unde au semnat un contract de procurare a gazelor cu State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR), o companie petrolieră și de gaze naturale deținută de stat din Azerbaidjan. Este considerată a fi una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. Însă cel mai curios lucru este ca gazul nu a fost cumpărat direct de la azeri, ci de la o companie intermediară.

Pe 8 iunie curent, Andrei Spînu a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Renato Usatîi pentru că a răspândit informații false despre activitatea sa în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Totodată, Energocom a anunțat joi, 8 iunie, că solicită dreptul la replică după declarațiile lui Usatîi la un post de televiziune și că ia în considerare apelarea la instanța de judecată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării